Očajna noć za Nurkića i ekipu u Salt Lake Cityju!
Tek u finišu je Jusuf Nurkić uspio ubaciti još pet poena kojima je došao do 7 poena. Do tada je promašio gotovo sve što je pokušao na ovom meču (Foto: EPA)

Gobert uništio Trail Blazerse

Očajna noć za Nurkića i ekipu u Salt Lake Cityju!

Midhat Šljivak

Portland Trail Blazersi imali su očajnu noć u Salt Lake Cityju gdje su lagano poraženi od Utah Jazza rezultatom 117:96.

Samo dva puta u ovom meču Portland je imao vodstvo, da bi u ostatku utakmice Jazz dominirao. Trail Blazersi su izgledali posve nemoćno, igrali su poprilično očajno i nije nikakvo čudo što su doživjeli 15. poraz u sezoni.

U sivilo svog tima utopio se i Jusuf Nurkić. Ponovo je bh. centar imao nekoliko bespotrebnih prekršaja, a na parketu je proveo 26 minuta i ubacio je sedam poena (3 od 10 iz igre), te je uhvatio 10 skokova.

Ni ostatak ekipe nije bio ništa bolji. Šutiralis u grozno, aa najviše poena je na kraju ubacio Damian Lillard (20).

Sa druge strane briljirao je fantastični francuski centar Rudy Gobert. Doslovno je "pojeo" Trail Blazerse, a meč je završio sa 18 poena, 14 skokova i sedam blokada.

Efikasniji od njega bio je Donovan Mitchell sa 19 koševa, Joe Ingles i Dante Exum su dodali po 15, a Ricky Rubio 14 poena za 17. pobjedu Jazza ove sezone.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije