Očajna treća dionica skupo koštala Celticse

Irvingovih 40 poena nedovoljno Bostonu

Očajna treća dionica skupo koštala Celticse

M. Šljivak

Košarkaši Orlando Magica pobijedili su večeras kao gosti Boston Celticse rezultatom 103:95.

Iako su Celticsi bili veliki favoriti u ovom meču, očajno odigrana treća dionica ih je na kraju skupo koštala i na kraju su doživjeli 13 poraz u sezoni.

Orlando je odradio zaista odličan meč. Od početka su bili izuzetno konkurentni, imali su i prednost koja je iznosila jedan poen nakon 12 minuta igre (29:28).

Celticsi su diktirali tempo igre u drugoj četvrtini. Imali su konstantno vodstvo, razlika je išla i do plus osam, ali Magic sjajnom završnicom prvog poluvremena dolazi do preokreta i na odmor ponovo idu sa poenom prednosti, 59:58.

Ključna treća dionica donijela je potpunu katastrofu za domaće košarkaše. Ubacili su samo 12 poena u ovom dijelu igru, protivnik je to maksimalno koristio i prednost je nakon tri dionice iznosila veliki 19 razlike, 71:90.

Iako su se u NBA ligi dešavala veća čuda, Boston večeras nije mogao do preokreta. Sve što su uspjeli je smanjenje zaostatka na konačnih minus osam, pa je Orlando stigao do iznenađujuće pobjede.

Elfrid Payton je predvodio Magic sa 22 poena, Evan Fournier je dodao 19, dok je Bostonu nedovoljno bilo i 40 poena sjajnog Kyrieja Irvinga.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi