Očajno izdanje Cedevite, 10 poena Gordića, četiri Muse

Budućnost slavila u Zagrebu

Očajno izdanje Cedevite, 10 poena Gordića, četiri Muse

Edmir Škorić

Košarkaši Budućnosti razbili su Cedevitu u Zagrebu u derbiju 19. kola ABA lige rezultatom 81:57.

Euroligaš iz Zagreba je doživio debakl. Cedevita je razbijena, a kako je danas igrala, najbolje govori podatak da je u prvih 20 minuta ubacila 18 poena.

Budućnost je odmah na početku stigla do 11 poena prednosti, a na kraju prve četvrtine je vodila 18 razlike (28:10).

Do poluvremena je već bilo plus 32 u korist Podgoričana, koji su bili nemilosrdni prema svom nemoćnom rivalu danas. Cedevita u nastavku nije uspjela ništa spektakularno da promijeni, pa je poražena uvjerljivo.

Dragičević je sa 23 poena vodio Budućnost do pobjede, dok je Šehović ubacio 11. U sastavu Cedevite Pilepić je ubacio 14, a bh. reprezentativac Nemanja Gordić 10 poena. 

Naš mladi košarkaš Džanan Musa ubacio je četiri poena, a šutirao je dva od šest. Imao je još i sedam skokova, te jednu asistenciju i jednu ukradenu loptu.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Budućnost ostaje prva sa 17 pobjeda i dva poraza, dok je Cedevita druga s omjerom 15-4.


Cetiri poena Muse u porazu Cedevite by ss_video

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi