Oči kompletne Amerike bile su uperene samo u Ziona, a on je na debiju odigrao spektakularno

Prvi pik NBA drafta debitovao za Pelicanse

Oči kompletne Amerike bile su uperene samo u Ziona, a on je na debiju odigrao spektakularno

M. Šljivak

Prvi pik drafta iz 2019. godine Zion Williamson konačno je upisao prve NBA minute.

Zion je zbog problema sa koljenom propustio pola sezone, ali uspješno se oporavio i konačno je došlo vrijeme za debi u najjačoj ligi svijeta.

Oči kompletne Amerike su bile uperene u ovog 19-godišnjeg košarkaša, a on je pokazao da će New Orleans Pelicansi u njemu imati pravu zvijezdu.

Iako je njegov tim poražen rezultatom 121:117 od San Antonio Spursa, Williamson je odigrao zaista čudesno i za samo 18 minuta na parketu je ubacio 22 poena i imao je sedam skokova i tri asistencije.

Posebno je impresivan bio na otvaranju posljednje dionice kada je vezao čak 17 poena zaredom i Spursi nisu imali rješenja za njega.

Tako je uz Brandona Ingrama (22p) Zion na debiju bio najefikasniji u svom timu. Apsolutno je oduševio sve i pokazao je zašto je izabran kao prvi pik drafta.

Spurse je do trijumfa vodio LaMarcus Aldridge sa 32 poena i 14 skokova.


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi