Od Nowitzkog se oprostilo pola NBA dvorana, a on izjavom iznenadio mnoge

Razmišlja i o narednoj sezoni

Od Nowitzkog se oprostilo pola NBA dvorana, a on izjavom iznenadio mnoge

Legendarni njemački košarkaš Dirk Nowitzki očigledno još uvijek razmišlja o tome da li će završiti karijeru ili ne. 

Iako se pola NBA dvorana tokom ove sezone već oprostilo od legendarnog Dirka, on je u razgovoru za američke medije poručio kako razmišlja o tome da igra i naredne sezone.

Dirku uopšte ne ide loše u posljednje vrijeme jer je protiv Pacersa ubacio 11, protiv Clippersa 12, a protiv Jazza 15 poena.

"Volio bih biti tu još jednu godinu za ove mlade momke, ali mislim da će to prije svega zavisiti od toga kako ću se osjećati. Imao sam problema ove godine, koljeno mi je oticalo posljednjih nekoliko sedmica. Ipak, osjećam se bolje i malo fizički jače", između ostalog je rekao Dirk.

Inače, Dirk je tokom karijere osvojio NBA prsten i to 2011. godine, 13 puta je igrao na All-Star utakmici, po jednom je osvajao MVP nagradu u regularnom dijelu sezone i u finalnoj seriji.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi