Odakle mu snaga? Rose je spreman za ko zna koji povratak
Povrede koljena uništile su veliku karijeru, no Rose se još uvijek ne želi predati. (Foto: EPA)

Ne želi kraj

Odakle mu snaga? Rose je spreman za ko zna koji povratak

Edmir Škorić

Derrick Rose je 22. novembra napustio Cleveland Cavalierse, no navodno želi da se vrati.

 

Najnovija povreda je 29-godišnjeg Rosea dotukla i jednostavno ni sam ne zna da li ima snage da nastavi. Na pragu je da okonča karijeru i prije dvije sedmice je samo nestao iz Clevelanda.

Obzirom na razne ugovore, Rose gubi oko 80 miliona dolara ukoliko se ne vrati i ne ispoštuje isti, no pitanje je da li je novac trenutno u prvom planu ili njegovo zdravlje, a već godinama je ono narušeno zbog ogromnih problema s koljenima.

Nekadašnja zvijezda Chicago Bullsa se godinama već muči, pokušava, ali ne ide. Nije to onaj stari Rose, koji je svojevremeno bio nezaustavljiv. Mada se činilo da je to to što se tiče njegove karijere, očigledno nije kraj.

Pojedini izvori su potvrdili kako se Rose vraća u Cavse samo još nije precizirano kada, a podsjećamo da je 2011. godine bio MVP lige. Kako Dwayne Wade igra se bolje, a vraća se i Thomas koji je trejdovan za Irvinga iz Bostona, pitanje je da li Cavsima uopšte i treba Rosse.

Šta o svemu kaže LeBron James? "Spremni smo saslušati Rosea. Ne treba ga požurivati, nije mu lako sada. Spremni smo međutim da pomognemo. Ne znam što o tome misli organizacija, ali nama igračima ne treba poseban odgovor od Rosea, želimo da bude onakav kakav može i sebi najbolji. Ne želimo da potone", kazao je James.

Rose je zadnji put igrao 9. novembra i tada je doživio novu povredu, a u prosjeku je u sedam mečeva ove sezone imao 14,3 poena uz 47 posto šut iz igre. Podsjećamo da je s Cavsima prošlog ljeta potpisao ugovor na jednu godinu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi