Rose ostaje bez 80 miliona dolara?

Ako ode u penziju

Rose ostaje bez 80 miliona dolara?

Midhat Šljivak, foto: EPA

Američki mediji objavili su sinoć kako košarkaš Cleveland Cavaliersa Derrick Rose ozbiljno razmišlja o završetku karijere. 

Sjajni 29-godišnji košarkaš već godinama unazad ima mnogo problema sa povredama. Koljena su mu potpuno uništena i Rose zbog toga nije nikada uspio da dosegne vrhunac karijere u najjačoj ligi svijeta.

Nove povrede koje su ga pogodile psihički su ga dotukle i Rose je pred odlukom o okončanju profesionalne karijere.

To će ga koštati velikog novca od sponzorskog ugovora sa Adidasom. On je 2012. godine potpisao ugovor sa njemačkim brendom vrijedan 185 miliona dolara za 13 godina, a on prestaje važiti u slučaju okončanja karijere.

Tako bi Rose, ako se odluči na penziju, mogao izgubiti oko 80 miliona dolara koje je trebao dobiti u narednih sedam godina i doživio bi još jedan veliki gubitak.

Ipak, nekadašnji MVP lige po Forbesu ima bogatstvo od 34 miliona dolara i sigurno je da će se za njega naći još poneki posao u budućnosti u kojem bi imao dobru platu.

Pritisak je na njega ogroman. Povrede su uništile veliku karijeru i zbog prokletih koljena nikad nećemo saznati dokle je Rose mogao ići.

Rose je NBA karijeru počeo u Chicago Bullsima, gdje je do povreda bio potpuno nezaustavljiv, igrao je još za New York Knicske, a ove sezone je potpisao ugovor sa Cavaliersima.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi