Partizan traži da se večerašnja utakmica poništi
Foto: ABA liga

Zbog neregularnih poena Barona

Partizan traži da se večerašnja utakmica poništi

Partizan je večeras u dvorani Pionir ugostio Crvenu zvezdu u četvrtoj utakmici finalne serije šampionata Srbije.

Stajao je Partizan dosta dobro, posebno u prvom poluvremenu, ali je finiš meča pripao Zvezdi koja je slavila rezultatom 76:75 i sa 3-1 u seriji došla do pete uzastopne titule prvaka Srbije.

Zvezda je do pobjede došla polaganjem Billyja Barona sa zvukom sirene, ali je playmaker crveno-bijelih prethodno očigledno napravio korake.

Međutim, sudije su priznale koš, pa je slavlje Zvezde moglo početi.

Crno-bijeli su se odmah žalili na neregularnost Baronovih poena, a srbijanski mediji prenose da je Partizan sada uložio žalbu i da traži da se utakmica poništi. Navodno bi krovna kuća srbijanske košarke odluku o žalbi trebala donijeti u utorak.

Inače, košarkaši i stručni štab Partizana nisu izašli na dodjelu medalja za drugo mjesto nakon večerašnje utakmice.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi