Oded Katash u Panathinaikos dovodi provjerenog playmakera
Foto: EPA

Mantas Kalnietis pred transferom u grčkog prvaka

Oded Katash u Panathinaikos dovodi provjerenog playmakera

Nakon što je nekoć sjajni izraelski košarkaš Oded Katash preuzeo Panathinaikos, igra ovog tima rapidno se popravila. 

Odlazak bivšeg trenera Vovorasa i dolazak slavnog Izraelca donio je veliki pomak u igri grčkog prvaka. 

Katash bi ovih dana na vlastito inzistiranje mogao u slavni atenski klub dovesti provjereno ime na poziciji organizatora igre. Sjajni Litvanac Mantas Kalnietis igra jednu od svojih najboljih sezona u dresu ruskog Lokomotiv Kubana pa je ovaj 34-godišnjak i u ovoj dobi privukao pažnju euroligških timova. Kalnietis je trenutno prvi asistent VTB lige s više od 9 uspješnih dodavanja po utakmici, a također tu laskavo priznanje trenutno drži i u Eurocupu gdje bilježi 7 asistencija u prosjeku.

Iskusni Litvanac je najveći dio karijere proveo a gdje drugo nego u Žalgirisu, dok je Euroligu igrao i u dresu aktualnog tima, te onim milanskog Armanija i francuskog Asvela. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti