Odigrana je jedva trećina utakmica u NBA ligi a već imamo zakucavanje sezone

Anthony Edwards preskočio Japanca

Odigrana je jedva trećina utakmica u NBA ligi a već imamo zakucavanje sezone

Prvi pick posljednjeg NBA drafta, košarkaš Minnesotte Anthony Edwards, prije dvije noći napravio je najspektakularniji potez u ovoj NBA sezoni. 

Mladi košarkaš Timberwolvesa je sjajno završio jednu akciju u utakmici s Torontom, a kada je krenuo ka košu na putu mu se našao nesretni japanski košarkaš Yuta Watanabe kojeg je rookie Minnesotte prvo doslovno preskočio, a potom ukucao u koš pa potom u parket.

Snimak 'Watanabeovog ubistva' je već odgledan više miliona puta, što na Twiteru, što na drugim društvenim mrežama.

Watanabe, koji je meč završio bez postignutih poena, na kraju se ipak koliko-toliko radovao jer su njegovi Raptorsi pobijedili 86:81 u Minneapolisu protiv Wolvesa za koje je Edwards ubacio samo sedam poena, a priom šutirao slabih 3/14, od čega 0/7 sa distance. Ipak, ovaj potez mladog rookieja još će se dugo vrtjeti po televiziji i društvenim mrežama i pri tom sigurno niko neće pitati, a još manje se sjećati pobjednika susreta.

[twitter]https://twitter.com/TheHoopCentral/status/1362972465761161220[/twitter]

Top Komentari

DadiG
Dobro zakucavanje ali gdje ovdje preskakanje, pogotovo doslovno?
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi