Odličan nastup Đedovića u trijumfu Bayerna
Foto: EPA

Ubacio 14 koševa

Odličan nastup Đedovića u trijumfu Bayerna

M. Šljivak

Košarkaši Bayerna pobijedili su u 24. kolu Bundeslige ekipu Mitteldeutschera sa uvjerljivih 111:91.

Tim Saše Đorđevića nije imao previše problema u ovom meču, iako su se gosti dobro držali u pojedinim dijelovima meča.

Bayern je žestoko ušao u meč. Imali su dvocifrenu prednost većim dijelom igre u prvom periodu, ali se i gosti bude u samom finišu i serijom od 10:2 dolaze na samo minus četiri, 26:22.

Uspjeli su gosti čak i da povredu. Na odmor su otišli sa poenom prednosti (51:52), ali u nastavku meča nisu imali nikakve šanse.

Bayern je dominirao u drugom poluvremenu. Mittledeutscheru nije bilo spasa i na kraju su Bavarci došli do trijumfa.

Nekadašnji bh. reprezentativac Nihad Đedović ubacio je 14 poena za 26 minuta na parketu. Najefikasniji je bio Maik Zirbes sa 16, a Jović i Booker su dodali po 15.

Kod gostiju Đorđe Drenovac je ubacio 23 poena, a Andrew Warner je dodao 20.

Top Komentari

Joks
A, šta je nas briga kako igra Nihad Đedović u Njemačkoj? Mladić se odrekao bh.pasoša - državljanstva, sad je Njemac i zanima me isto koliko i jedan Per Günther.
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije