Wilbekin srušio Gordića i Budućnost, Bayern izvukao majstoricu

Eurokup

Wilbekin srušio Gordića i Budućnost, Bayern izvukao majstoricu

E. Škorić

Odigrani su revanš mečevi četvrtfinala Eurokupa, a Darussafaka je još jednom savladala Budućnost.

Turski klub je slavio i u Podgorici protiv Budućnosti, pa je stigao do druge pobjede i tako se plasirao u polufinale Eurokupa. Drugi susret ove dvije ekipe završen je rezultatom 76:68 u korist gostiju iz Turske.

U polufinalu će Darussafaka igrati protiv Bayerna ili Unics Kazana, koji će igrati majstoricu, pošto je Unics slavio sa 80:73 na svom terenu i izjednačio je na 1:1.

Scottie Wilbekin je sa 22 poena vodio Darussafaku do pobjede, dok su dvocifreni još bili Johnson sa 12, Kidd sa 11 i Baygul sa 10 poena. Kod Budućnosti Klye Gibson je ubacio 19 poena, Nikola Ivanović 13, a Justin Doellman 11 poena. Bh. reprezentativac Nemanja Gordić ubacio je osam poena.

Potražite više informacija na temu Eurocup:

U susretu Unicsa i Bayerna (80:73), Devin Booker je kod Nijemaca ubacio čak 29 poena, ali to nije bilo dovoljno. Nihad Đedović je ubacio devet uz tri asistencije. Kod Unicsa Quino Colom je ubacio 15, Trent Lockett 14, a Melvin Ejim 13 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti