Odlični Teletović u nevjerovatnom porazu Sunsa

Mirza ubacio 18 poena

Odlični Teletović u nevjerovatnom porazu Sunsa

Midhat Šljivak

Košarkaši Phoenix Sunsa poraženi su sinoć u legendarnom Palaceu of Auburn Hillsu od Detroit Pistonsa nakon produžetka rezultatom 127:122.

Tim našeg Mirze Teletovića, koji je odigrao zaista odličan meč, imao je prednost većim dijelom meča, ali su na kraju ipak poraženi.

Pistonsi su bolje ušli u meč. Pogađali su apsolutno sve u prvoj dionici, imali su i plus 10 u nekoliko navrata, da bi nakon 12 minuta igre bilo plus pet, 31:26.

Napravili su Sunsi potpuni preokret u ovom meču. Na poluvremenu je rezultat bio neriješen (57:57), da bi u četvrtom periodu u nekoliko navrata imali 16 poena prednosti.

Međutim, to im nije bilo dovoljno. Andre Drummond i Reggie Jackson su u finišu ovog dijela igre bili nezaustavljivi, a iako je ove sezone očajan sa slobodnih bacanja, Drummond s linije bacanja donosi produžetak Detroitu, 112:112.

U produžetku mnogo bolja igra domaćeg tima. Jackson je ponovo bio nezaustavljiv, pa su Pistonsi na kraju stigli do pobjede velikim preokretom.

Mirza Teletović je odigrao odličan meč za Phoenix. Proveo je na terenu za njega rekordnih 39 minuta, a susret je završio sa 18 poena i četiri skoka uz preko 50 procenata šuta iz igre.

Knight je kod Sunsa bio najefikasniji sa 22 poena, dok je sjajnu ekipu Pistonsa do pobjede bodio Reggie Jackson sa 34 poena i 16 asistencija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.