Odlično izdanje Nurkića u pobjedi Denvera nad Torontom

Double-double našeg košarkaša

Odlično izdanje Nurkića u pobjedi Denvera nad Torontom

Denver Nuggets je sinoć u pripremnoj utakmici savladao Toronto Raptorse rezultatom 108:106.

Nakon prvog poluvremena, Denver je vodio sa 57:54, a u nastavku je uspio sačuvati minimalnu prednost i na kraju doći do pobjede.

Najefikasniji igrač u pobjedničkom timu bio je naš reprezentativac Jusuf Nurkić, koji je za nešto više od 23 minute na parketu ostvario double-double. Postigao je 15 poena (4/9 iz igre, 7/7 slobodna bacanja), a tome je dodao i 10 skokova, te tri asistencije.

Pored Nurkića, u Denveru su se istakli Gallinari sa 14, te Jokić i Barton sa po 12 poena, dok su Toronto predvodili Ross sa 23 Valančiunas sa 20 poena. DeRozan je ubacio 15, a Lowry samo 7 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi