Odlično izdanje Nurkića u tijesnoj pobjedi Portlanda

Bh. centar postigao 14 poena

Odlično izdanje Nurkića u tijesnoj pobjedi Portlanda

E. Ganibegović

Košarkaši Portland Trail Blazersa odigrali su prvu utakmici večerašnjeg NBA programa protiv Charlotte Hornetsa, i stigli su do tijesne pobjedeu Spectrum Centru rezultatom 91:93.

Prvo poluvrijeme je u potpunosti pripalo Portlandu, koji je imao 12 poena razlike, pa je tada izgledalo kako Lillard i društvo drže sve u svojim rukama.

Međutim, situacija na parketu se mijenja poslije odmora. Najprije domaći sastav smanjuje zaostaka tijekom treće dionice na sedam poena razlike, dok se u posljednjoj četvrtini u potpunosti vraćaju u meč. U jednom momentu je bilo neriješeno, 87:87, ali veću koncentraciju su na kraju pokazali Trail Blazersi, koji stižu do pobjede.

Bh. centar Jusuf Nurkić odigrao je odličnu utakmicu, u kojoj je postigao 14 poena, skupio pet skokova i tome je dodao jednu blokadu, a na parketu je proveo 25 minuta. Međutim, najbolji pojedinac kod pobjedničke ekipe bio je CJ. McCollum s 25 postignutih poena. Za Hornetse je sjajan bio Nicolas Batum s 23 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi