Održan žrijeb, Igokei prijeti čak i izbacivanje
Mostarski Zrinjski branit će prolosezonsku titulu

Zrinjski u goste Mladosti, Igokea na noge Studentu

Održan žrijeb, Igokei prijeti čak i izbacivanje

Nakon puno odugovlačenja i kontroverzi danas je u prostorijama KSBiH ipak održan ždrijeb domaćeg košarkaškog prvenstva, a u ždrijebu se i (ne)očekivano našao i doprvak Bosne i Hercegovine aleksandrovačka Igokea.

Kuglice su htjele da aktualni prvak Bosne i Hercegovine HKK Zrinjski pohod na obranu titule krene u Mrkonjić gradu protiv Mladosti, dok bi Igosi trebali gostovati u Mostaru kod drugog mostarskog Premijerligaša SKK Studenta.

Bit će i više nego zanimljivo vidjeti da li će se Igokea uključiti u Premijer ligu od početka, jer navodno, Igokea se našla u ždrijebu na inzistiranje predstavnika ostalih klubova, a navodno je donesena odluka ako Igokea ne bude nastupila u prva dva kola da će nastupiti odluka o izbacivanju iz Premijer lige. 

Parovi prvog kola košarkaške Premijer Lige BiH - 13.10.2018.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Sloboda – Bosna Royal
Student – Igokea
Bratunac – Kakanj
Široki – Vogošća
Mladost – Zrinjski
Spars – Gradina

Top Komentari

disident7
Zavisi kako Dodik prodje na izborima , ako izgubi i ugasit ce se.
20 0
DamirT
Prije cemo imati klub u Euroligi nego sto ce Igokeu izbacit iz lige
13 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi