Oduševljen i Gospodin Zrak, NBA u Gradu svjetlosti!
(Foto: EPA) Micahel Jordan na Parku prinčeva tokom utakmice PSG-a i Reimsa

Hornetsi i Bucksi u Parizu

Oduševljen i Gospodin Zrak, NBA u Gradu svjetlosti!

NBA liga je zvanično potvrdila da će se jedna "regularna" utakmica najboljeg košarkaškog šampionata na svijetu po prvi put odigrati u Parizu.

To će se desiti 24. januara sljedeće godine u AccorHotels Areni, a pred 15-ak hiljada gledalaca će snage odmjeriti Charlotte Hornetsi i Milwaukee Bucksi.

Michael Jordan je sve češće u Parizu zbog saradnje njegovog brenda pod okriljem Nike-a, "Air Jordan", sa PSG-om, a sada je oduševljen i što će njegov tim igrati u Gradu svjetlosti.

"Tokom svoje karijere sam igrao u Francuskoj, u okviru predsezone. Svjedočio sam iz prve ruke koliku strast francuski navijači imaju za NBA ligom. Uzbuđeni smo što dovodimo naš tim u Pariz na historijski događaj", izjavio je prvi čovjek Hornetsa i najbolji košarkaš svih vremena.

Komesar NBA lige Adam Silver je istekao da francuska ima najviše neameričkih igrača u NBA, te da je utakmica u Parizu dokaz rasta NBA.

Inače, Hornetsi u svojim redovima imaju dvojicu sjajnih Francuza, Nicolasa Batuma i Tonyja Parkera, pa će za njih sigurno biti poseban doživljaj igrati NBA utakmicu u svojoj državi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi