Oglasio se i bivši saigrač Nurkića: Mogu samo uputiti dovu Allahu za svog brata muslimana
Igrača Houstona je jako pogodila vijest o teškoj povredi Jusufa Nurkića

Dirljiva poruka igrača s kojim je Jusuf Nurkić dijelio svlačionicu u Denver Nuggetsima

Oglasio se i bivši saigrač Nurkića: Mogu samo uputiti dovu Allahu za svog brata muslimana

S. Pašalić

Praktično cijelu sportsku javnost je jučer potresla vijest o teškoj povredi Jusufa Nurkića.

Košarkaš Portland Trail Blazersa je u utakmici protiv Brooklyna na 2:22 do kraja drugog produžetka u jednom napadu Blazersa nezgodno doskčio i doživio težak lom noge.

Bh. centar je imao fenomenalnu noć i postigao je 32 poena uz 16 skokova i 5 asistencija, ali je to palo u drugi plan nakon povrede zbog koje će Nurkić propustiti ostatak sezone.

Nakon vijesti o Nurkićevoj povredi mnogi NBA igrači su uputili poruke podrške bh. košarkašu, a poruke su također stizale i od ostalih ljudi koji nisu ne dolaze iz svijeta košarke.

Jedna dirljiva poruka je stigla od bivšeg saigrača Jusufa Nurkića s kojim je bh. centar dijelio svlačionicu dok je igrao za Denver Nuggetse, a riječ je o Kennethu Fariedu koji sada igra za ekipu Houston Rocketsa.

On je napisao kako može samo uputiti dovu Allahu za svog brata muslimana Jusufa Nurkića nakon što je čuo vijest koja mu je slomila srce, te da se nada kako će se uz Allahovu pomoć Nurkić vratiti još jači.

Jusuf Nurkić je jučer operisan

Bh. centar Jusuf Nurkić uspješno je operisan nakon stravičnog loma noge protiv Brooklyn Netsa, javio je jučer predsjednik košarkaške operacije Portland Trail Blazersa Neil Olshey.

Također, novinar Shams Charania prenosi kako su Nurkiću stradale 'samo' kosti tibie i fibule, a da su nervi i mišići ostali netaknuti.

Operacija je obavljena u Portlandu od strane hirurga Richarda Gellmana. Kako prenose Trail Blazersi, očekuje se da će se Nurkić potpuno oporaviti, a za sada nije poznato koliko dugo će trebati vremena za to.

Njemu su Trail Blazersi preko Twittera poslali poruku na bosanskom: Želimo ti brz oporavak!

Top Komentari

Popaye
Nurk je dobio na stotine poruka podrške a vi kao sportski portal izbacili samo ovu koji spominje muslimane i islam,čovjek bi rekao da ste religijski portal,doduše niste ni daleko.
2 14

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti