Riječi Jusufa Nurkića prije sinoćnje utakmice sada još više bole
Bh. košarkašu sada slijede mjeseci oporavka. Na teren bi se trebao vratiti nakon 6 do 9 mjeseci (Foto: Portland)

Igrao je košarku karijere

Riječi Jusufa Nurkića prije sinoćnje utakmice sada još više bole

M. Šljivak

Jusuf Nurkić sinoć je doživio tešku povredu.

Najbolji bh. košarkaš slomio je nogu u duelu Portland Trail Blazersa i Brooklyn Netsa i sada mu predstoji zaista dug period oporavka.

Dan pred utakmicu Nurkić je dao intervju u kojem je spominjao povrede, koje ove sezone nisu pravile previše problema Blazersima.

Njegove riječi su bile:

"Naročito sam sretan što smo većinu sezone odigrali bez previše problema sa povredama. To je nešto najbolje što nam se moglo desiti", istakao je Nurkić.

Nažalost, već narednog dana Bosnian Beast je doživio težak lom noge i nažalost neće biti u mogućnosti da pomogne svom timu u play offu, ali i vjerovatno u dobrom dijelu naredne sezone.

Jusuf Nurkić je ove sezone igrao najbolju košarku karijere. Bio je među najboljim centrima NBA lige, a ubacivao je gotovo 16 poena po meču uz preko 10 skokova.

Nažalost, odlična sezona okončana je na najgori mogući način, ali svi koji znaju Jusufa, uvjereni su kako će se Bosnian Best vratiti još jači.

Podsjetimo, Jusuf je i ranije imao problema sa povredama. Koljena su ga najviše odvajala od parketa, a jedno vrijeme je imao i povredu članka.

Top Komentari

Ibro
Stvarno mi je zao Nurkica . Da Bog da brz oporavak
4 0
Medo-Brundo
Glavu gore! Brz oporavak zemo!
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi