Ogromni problemi za Španiju

Bez tri igrača

Ogromni problemi za Španiju

Midhat Šljivak

Košarkaška reprezentacija Španije na Evropsko prvenstvo u septembru dolazi bez nekoliko jako važnih igrača.

Selektor Sergio Scariolo neće moći računati na tri sjajna beka. Nakon što je ostao bez dva NBA playmakera Rickyja Rubija iz Minnesota Timberwolvesa i Jose Manuela Calderona iz New York Knicksa, na Eurobasketu neće biti ni legendarnog Juana Carlosa Navarra.

Legenda Barcelone i španske reprezentacije prinuđen je zbog povrede propustiti smotru najboljih evropskih selekcija, a za njega je ovim otkazom vjerovatno i završena reprezentativna karijera.

Navarro je u bogatoj karijeri osvojio čak osam medalja sa selekcijom Crvene furije. Počelo je sve na Evropskom prvenstvu u Turskoj 2001. godine bronzom, a zatim je osvojio još dva zlata i dva srebra na Eurobasketu.

Također, vodio je Španiju do zlata na Svjetskom prvenstvu 2006. godine, te do srebrenih medalja na Olimpijskim igrama u Pekingu i Londonu.

Španija se na Eurobasketu nalazi u grupi B. Domaćin je Njemačka, a pored njih u grupi su još Italija, Turska, Srbija i Island.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije