Okafor napušta 76erse

Pokušava otkupiti ugovor

Okafor napušta 76erse

Midhat Šljivak

Jahlil Okafor mogao bi napustiti Philadelphia 76erse.

Ovaj 21-godišnji košarkaš ušao je u svoju treću NBA sezonu, ali kako stvari stoje, nju neće završiti u redovima Philadelphia 76ersa.

Rukovodstvo tima je odlučilo da Okaforu ne produži saradnju za narednu sezonu i on će u julu postati nezaštićen slobodan igrač.

Međutim, mladi košarkaš želi što prije napustiti tim i ozbiljno razmišlja da otkupi ugovor i da završi sve sa Philom.

Okafor je u NBA stigao kao treći pik NBA drafta 2015. godine. Odigrao je vrhunsku prvu sezonu sa 17,5 poena i sedam skokova po meču, ali je dolaskom Joela Embiida postao rezervni centar.

Prošle sezone mu je minutaža i statistika drastično pala. Imao je 12 poena po meču uz pet skokova, a ove sezone je odlukom trenera dobio šansu u samo jednoj utakmici. 

Takva situacija Okafora ne zadovoljava. On je najavljen kao velika NBA zvijezda i učiniće sve kako bi se riješio ugovora sa 76ersima i izvjesno je da ćemo njega gledati u dresu nekog drugog tima.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi