OKK Čelik slavio u Kaknju i osvojio Kup ZDK
Zeničani su slavili u Kaknju, te se plasirali u narednu rundu takmičenja Kupa BiH

Zeničani prošli u narednu fazu Kupa BiH

OKK Čelik slavio u Kaknju i osvojio Kup ZDK

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

Košarkaši Kaknja i Čelika večeras su odigrali utakmicu u okviru finala Kupa ZDK. U veoma interesantnom i neizvjesnom meču, koji je igran u Kaknju na kraju su slavili gosti rezultatom 79:85, te se plasirali u narednu fazu takmičenja Kupa BiH.

Prvu četvrtinu sjajno su odigrali gosti, bili su veoma raspoloženi u napadu, te su faktički pogađali sve iz reketa. Na kraju prve četvrtine bilo je 17:28 za Čelik. U drugoj četvrtini domaći košarkaši se bude i igraju veoma dobru odbranu. To se osjetilo i na rezultatu, te se na poluvrijeme odlazi pri rezultatu 43:41 za ekipu Kaknja.

U trećoj četvrtini neizvjesna utakmica, nijedna ekipa nije se uspjela da odlijepi na veći broj koševa prednosti, tako da je na kraju trećeg perioda na semaforu bilo 57:59 za Čelik.

U posljednjoj četvrtini ponovo neizvjesnost, koja je bila faktički do posljednje minute, kada Čelik zahvaljujući važnim poenima Delalića odlazi na plus pet. Kakanj nije uspio da pogodi u zadnjem napadu, a gosti su sa zvukom sirene poentirali za konačnih 79:85 za ekipu Čelika.

Kada su u pitanju najbolji pojedinci, u redovima Čelika, Meris Bećirović je postigao 16 poena, Haris Ćurevac dodao je 15, dok je Haris Delalić je imao 13 poena i pet skokova. U redovima ekipe Kaknja, Mirza Velić je postigao 18, dok je Nemanja Gavranić dodao 14 poena.

Čelik je nakon pobjede u Premijer ligi, ponovo savladao ekipu Kaknja, ovaj put u gostima i to u okviru Kupa ZDK, što im je donijelo prolazak u narednu rundu takmičenja Kupa BiH.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi