Pandža: Moramo ostati na zemlji, pobjede mogu biti opasne protiv Leotara je utakmica za treće mjesto
Zeničani vjeruju da sutra mogu do šeste pobjede u sezoni i treće pozicije na tabeli

OKK Čelik sutra dočekuje KK Leotar

Pandža: Moramo ostati na zemlji, pobjede mogu biti opasne protiv Leotara je utakmica za treće mjesto

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

Košarkaši zeničkog Čelika u 11. kolu Prvenstva Bosne i Hercegovine sutra dočekuju trebinjski Leotar, a susret u zeničkoj Areni počinje u 17.00 sati.

Zeničani su u prošlom kolu na gostovanju u Tuzli porazili Slobodu rezultatom 67:61, što je nakon pobjede protiv Bosne u Sarajevu drugi gostujući trijumf Čelika,

Čelik i Leotar u sutrašnji duel ulaze s omjerom 5-4 te su na diobi trećeg i četvrtog mjesta.

“Iza nas je velika pobjeda protiv Slobode, a ispred nas je derbi protiv Leotara. Prema trenutnom stanju, ovo je utakmica za 3. mjesto. Na početku sezone, da nam je neko ponudio da u 10. kolu igramo za 3. mjesto, bilo bi nestvarno. Ali, pobjede mogu da budu opasne, ako se ljudi uspavaju i uljuljaju. Moramo ostati prizemni i maksimalno se fokusirati na svaku narednu utakmicu. Leotar je veoma kvalitetan, imaju pet-šest igrača s internacionalnim iskustvom, visoki su, iskusni i moramo biti fokusirano tokom cijelog meča ako želimo da ostvarimo novu pobjedu", kazao je Josip Pandža trener OKK Čelik

Jedan od najboljih igrača Zeničana u ovoj sezoni je Haris Ćurevac koji vjeruje sutra u dobru utakmicu i pobjedu

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

“Velika pobjeda u Tuzli je iza nas. Sigurno da je ostalo dosta samopouzdanja sa te utakmice, koje trebamo prenijeti i u subotu. Ekipa Leotara je, sigurno, među dvije najbolje ekipe s kojima smo dosad igrali ove sezone. Nadamo se pozitivnom ishodu u subotu”, kazao je Ćurevac.

Predsjednik kluba Goran Bulajić istakao je kako su prvi put odlučili da pokušaju “krenuti stopama kolega iz NK Čelik“ te su, mada se igra bez prisustva publike, pustili u prodaju ulaznice. Cijena ulaznice je simboličnih 5 KM, ali njima, kaže, taj novac puno znači.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi