Sloboda na gostovanja ide onako, Široki protutnjao kroz Posušje

12. kolo Premijer lige Bosne i Hercegovine

Sloboda na gostovanja ide onako, Široki protutnjao kroz Posušje

E. Dindić

U okviru 12. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine za košarkaše svoje susrete odigrali su Borac i Sloboda, te Posušje i Široki. 

U Banja Luci domaći Borac dočekao je Slobodu i bez problema upisao pobjedu rezultatom 95:69.

Prvi period domaći su dobili rezultatom 26:19. U drugom totalna dominacija Borca koji ovaj period rješavaju sa velikih 26:7. Na poluvrijeme odlazi se pri rezultatu 52:26 u korist domaćeg sastava te pobjednik je već bio riješen.

Do kraja Borac je rutinskom igrom priveo ovaj susret kraju te na kraju slavio pobjedu rezultatom 95:69.

Najefikasniji u pobjedničkom sastavu bili su Dušan Tanasković sa 15 poena, Vuk Bošković dodao je 14, dok su po 11 poena upisali Jaron Martin i Teodor Simić.

Bolji od ostalih u redovima Slobode bili su Zoran Talley sa 15, dok je Nikola Jeftić dodao 14 poena.

U Posušju su se sastali istoimeni domaćin i Široki. Na kraju gosti su odnijeli visoku pobjedu rezultatom 74:53.

Prvi period Široki rješava u svoju korist rezultatom 25:13. U drugom uzvraćaju domaći košarkaši rezultatom 18:10. Na poluvremenu rezultat je glasio 35:31 u korist Širokog.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

U nastavku susreta postojala je samo jedna ekipa na parketu, tačnije gosti iz Širokog koji treći period dobijaju sa 17:10, a potom i četvrti sa 22:12, te na kraju upisuju novu pobjedu rezultatom 74:53.

Najefikasniji u redovima Širokog bio je Emanuel Little sa 15, odnosno Mile Čović sa 14. Bolji od ostalih u domaćim redovima bili su Ivan Zlomislić sa 12, odnosno Mate Mandić sa 10.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi