OKK Sloboda nakon trilera upisala nove bodove
Tuzlaci nakon drame upisali novu pobjedu

Nova pobjeda izabranika Josipa Pandže

OKK Sloboda nakon trilera upisala nove bodove

E. Dindić

U okviru 16. kola u Mejdanu su svoj susret odigrali Sloboda i Mladost. U jednom zanimljivom susretu slavili su domaći košarkaši 75:73 (25:17, 20:18, 18:2, 12:13).

Od prvog minuta izabranici Josipa Pandže nametnuli su žestok tempo, te ni u jednom trenutku nisu dopustili gostima da dođu u vodstvo. Nakon prvog poluvremena rezultat je glasio 45:35.

Treći period bolje otvaraju gostujući košarkaši koji na tri minute prije kraja trećeg perioda dolaze trojkom Aleksića do prvog vodstva na utakmici, rezultatom 54:51. Međutim, domaći košarkaši ne dopuštaju potpuni preokret te nakon tri perioda igre imaju prednost od 63:60.

U četvrtom periodu viđena je prava drama, jer se igralo koš za koš. Više koncentracije su imali domaći košarkaši u presudnim trenutcima i na kraju upisali nove bodove.

Najefikasniji u pobjedničkom sastavu bili su Josip Naletilić sa 23, odnosno Enes Latifagić koji je postigao 18 poena. Kod ekipe Mladosti bolji od ostalih bili su Đorđe Aleksić sa 23 poena, odnosno Srđan Milanović sa 16 postignutih poena.

OKK Sloboda – Mladost 75:73

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

OKK Sloboda: Krajinić, Jovanović, Jakupović5, Čerkezović 7, Subašić, Naletilić 23, Dedajić, Omerović, Latifagić 18, Šibalić 5, Božović 17, Islamović. Trener: Josip Pandža.

Mladost: Đ. Aleksić 23,  V. Aleksić 8, Mitrović 3, Gavrić, Jovović  11, Stanković  3 , Milanović 16, Srdić, Sudžum 5 , Jovičić. Trener: Goran Sladojević.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi