OKK Sloboda upisao nove bodove protiv Gradine
Izabranici Josipa Pandće upisali su novu pobjedu kojom su gotovo pa sigurni učesnici Lige za prvaka

Tuzlaci upisali novu pobjedu

OKK Sloboda upisao nove bodove protiv Gradine

E. Dindić, foto: E. Dindić

U okviru 18. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine za košarkaše svoj susret u Mejdanu odigrali su Sloboda i Gradina. Na kraju pobjedu su ostvarili izabranici Josipa Pandže rezultatom 82:72 (47:32). 

Od prvog perioda Sloboda je nametnula svoj tempo igre pa je nakon prvih 10 minuta imala prednost od 25:14. U drugom periodu slično kao i u prvom borbena i jaka Sloboda,   igra na koju  nisu imali odgovor gosti iz Srebrenika, pa se na veliki odmor odlazi sa 47:32 u korist izabranika Josipa Pandže.

Drugo poluvrijeme trener domaćih Josip Pandža iskoristio je da pruži priliku svim košarkašima, što su znalački iskoristili gosti iz Srebrenika, te na kraju upisali častan poraz rezultatom 82:72.

Najefikasniji u domaćem sastavu bio je Gregg Thondique sa 17 poena, dok su po 15 poena dodali Milivoje Božović i Zlatko Jovanović.

Ekipu Gradine predvodio je Mujo Tuljković sa 13, odnosno Mirza Hrnčić i Zlatko Golijanin sa 11 poena.

Sloboda-Gradina 82:72 (25:14, 22:18, 18:21, 17:19)

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Sloboda: Šibalić 9, Jakupović 6, Jovanović 15, Božović 15, Thondeque 17, Naletilić 7, Latifagić 4, Čerkezović 4, Subašić, Dedajić 2, Islamović 1. Trener: Josip Pandža

Gradina: Hrnčić 11, Tanasilović 10, Golijanin 11, Bjelić 5, Otović 11, Prskalo 2, Hadžimuratović, Begović, Maksimović, Tuljković 13, Shafack, Pejović 9. Trener Bojan Kusmuk

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi