Novi debakl Sparsa, Široki siguran protiv Šenčura
ABA liga/ Nikola Vuruna

10. kolo ABA 2 lige

Novi debakl Sparsa, Široki siguran protiv Šenčura

E. Dindić

U okviru 10. kola ABA 2 lige Sparsi su visoko poraženi od Sutjeske rezultatom 92:70, dok je s druge strane Široki bez većih problema savladao Šenčur rezultatom 73:61.

Sparsi su pokušali da se vrate na pobjedničke staze protiv Sutjeske, međutim ekipa iz Nikšića do nogu je potukla Sparse rezultatom 92:70.

Već nakon prvog perioda imala je Sutjeska prednost od 23:14. I u drugom periodu bolja igra ekipa iz Nikšića, te i ovaj period rješavaju u svoju korist rezultatom 23:17.

Na poluvrijeme otišlo se pri rezultatu 46:31 u korist Sutjeske. I u nastavku susreta mnogo bolja igra ekipa iz Crne Gore koja na kraju slavi pobjedu sa ubjedljivih 92:70.

Najefikasniji u pobjedničkom sastavu bio je Vladimir Tomašević sa 23 poena, dok je Miloš Koprivica dodao 14.

Bolji od ostalih u redovima Sparsa bili su Miloš Vraneš sa 14 poena, dok su po 12 dodali Raylon Howard i Haris Ćurevac.

Oglasi

Široki se u bez većih problema obračunao sa Šenčurom i upisao novu pobjedu rezultatom 73:61.

Prvi period bolja igra bh. predstavnika koji ovu dionicu rješava u svoju korist rezultatom 21:18. Šenčur uzvraća u drugom periodu te sa 14:10 dobiva ovu dionicu igre. Na poluvrijeme odlazi se pri rezultatu 32:31 u korist ekipe iz Slovenije.

Široki treći period dobija rezultatom 19:17, te nakon 30 minuta igre ima prednost od 50:49.

Potražite više informacija na temu ABA liga 2:

Posljednji period totalna dominacija bh. predstavnika koji ovu dionicu dobiva sa 23:12, te na kraju slavi sigurnu pobjedu rezultatom 73:61.

U redovima Širokog odličan je bio Emmanuel Little sa 20 poena, dok je odlično pratio Filip Kraljević sa 18 postignutih poena. Kod ekipe iz Slovenije bolji od ostalih bio je Dino Murić sa 16 postignutih poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi