OKK Spars iznenađujuće lako do finala pobjedom protiv HKK Zrinjski

Završnica se igra u Laktašima

OKK Spars iznenađujuće lako do finala pobjedom protiv HKK Zrinjski

S. Mlaćo

U prvom meču polufinala Kupa Mirza Delibašić košarkaši Sparsa bez većih problema savladali su HŠK Zrinjski 79:64, te ih sutra očekuje finale protiv pobjednika duela između Igokee i Mladosti Mrkonjić Grad.

Sparsi su bolje otvorili meč, te na prvu pauzu otišli sa prednošću od +12, bilo je 19:7.

U nastavku su izabranici Marka Trbića i dalje dominirali, pa se na pauzu odlazi kod rezultata 42:21.

Zrinjski se budi u trećoj četvrtini koju dobija 30:21, no Sarajlije su znalački zadržale prednost i na kraju slavile 79:64.

Kod Sparsa se istakao Fahrudin Manjgafić sa 18 poena, a Almir Hasandić i Nemanja Protić su dodali po 15.

U redovima Zrinjskog bolji od ostalih bio je sa 17 poena Ivan Miličević. Pratili su ga sa po 15 poena Milan Lužaić i Aleksandar Todorović.

Prvi meč polufinala Kupa Mirza Delibašić:

HKK Zrinjski - OKK Spars Sarajevo 64:79 (7:19, 14:23, 30:21, 13:16)

HKK Zrinjski: Šutalo, Ramljak 2, Miličević 17, Sokolović 9, Todorović 15, Golemac, Ljujić 6, Pajić, Lužaić 15, Zlomislić, Milinović.

OKK Spars: Hasandić 15, Vrabac 8, Bajramović 10, Kamenjaš 8, Protić 15, Bašić, Zahiragić 3, Albijanić, Durmo 2, Manjgafić 18, Grubelić, Jovanović.

Top Komentari

ibrahim51
Sretno Sparsi, da osvojite kup najboljeg kosarkasa Balkana Mirze Delibasica.
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije