OKK Spars u posljednjoj dionici slomio Promo

Trijumf sarajevskog tima

OKK Spars u posljednjoj dionici slomio Promo

M. Šljivak

OKK Spars savladao je kao gost ekipu Promo Donji Vakuf rezultatom 66:54.

U veoma zanimljivoj i tvrdoj utakmici gosti iz Sarajeva su na kraju uspjeli da savladaju domaćina, a meč su prelomili u posljednjoj dionici.

Promo je odlično otvorio meč. Nakon prve dionice domaći tim je imao 10 poena prednosti 22:11, a prednost su čuvali sve do poluvremena na koje su otišli sa plus četiri, 32:28.

Sve do kraja trećeg perioda domaći sastav je vodio. Sparsi tek u finišu trećeg perioda poenima Buze dolaze do vodstva 49:50, ali su pravi posao gosti napravili u posljednjoj dionici.

Promo u deset minuta postiže samo pet poena. Sparsi to koriste i na kraju dolaze do pobjede.

Do nje ih je vodio Kenan Kamenjaš sa 14 koševa, po 10 su dodali Memić i Buza, dok je kod domaćeg tima Carble ubacio1 5.

Prvenstvo BiH:

Promo - Spars 54:66 (21:11, 11:17, 17:22, 5:16)

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Promo: Sedlarević 5, Carble 15, Hodžić, Mustafica 9. Orizu 5, Džihan 1, Alkić 2, Islamović 6, Fazlić 1, Kasun 3, Ganić, Karavdić 7.

Spars: Zahiragić 3, Vrabac 4, Grubelić 3, Kamenjaš 14, Buza 10, Moore 3, Klavzar 6, Ilić, Polutak 7, Memić 10, Đekić 6.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi