Oklahoma bolja od Lakersa, Miami od Dallasa

NBA liga, četvrtak

Oklahoma bolja od Lakersa, Miami od Dallasa

Edmir Škorić

Dva derbi meča odigrana su sinoć u sklopu NBA košarkaške lige. Oklahoma je slavila u Los Angelesu kod Lakersa, dok je Miami bio bolji od Dallasa.

Bio je to povratak Dereka Fischera u Los Angeles, protiv svog dugogodišnjeg kluba. Doživio je ovacije, a u 16 minuta, ulazeći s klupe, ubacio je 7 koševa. Najbolji dvojac Thundera bili su Kevin Durant sa 21 poenom te Russell Westbrook sa 36 poena.

Na kraju je Oklahoma slavila sa 102:93, a zadnjih deset koševa kombinirano su ubacili Durant i Westbrook. Kod Lakersa najbolji su bili Andrew Bynum sa 25 koševa i 12 skokova, dok je Kobe Bryant ubacio 23.

Duel Lakersa i Oklahome pratio je i nekadašnji engleski reprezentativac, planetarna zvijezda, David Beckham, koji nastupa za nogometni klub iz Los Angelesa, LA Galaxy.

Miami je u reprizi lanjskog finala bio uvjerljiv protiv prvaka iz Dallasa, košarkaša Maverciska. Heat je slavio sa 106:85.  Le Bron James i Chris Bosh s 19, odnosno Dwayne Wade i Udonis Haslem sa po 16 ubačenih poena.

Maverickse je s druge strane predvodio Nijemac Dirk Nowitzki, koji je ubacio 25 poena i pridodao šest skokova. No, u drugom poluvremenu je imao katastrofalan učinak šuta (1-9).

Danny Granger se sa 25 poena i 7 skokova potrudio da Indiana dođe do pobjede nad Washingtonom. Portlandu je četvrti uzastopni trijumf protiv Hornetsa donio LaMarcus Aldridge s double-double učinkom od 25 koševa i 12 skokova.

NBA liga, četvrtak:

LA Lakers – Oklahoma City 93-102 (Bynum 25k, 13s, Bryant 23k / Westbrook 36k, 6a, Durant 21k)
Miami – Dallas 106-85 (James 19k, 9s, 5a / Nowitzki 25k, 6s, 3a)
Portland – New Orleans 99-93 (Aldridge 25k, 12s, 5a / Belinelli 27k, 3s, 3a)
Indiana – Washington 93-89 (Granger 25k, 7s / Hilario 16k, 13s)



NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije