Oklahoma izjednačila seriju
Foto: NBA

Polufinale Zapada

Oklahoma izjednačila seriju

Ekipa Oklahome savladala je na domaćem parketu San Antonio rezultatom 111:97 u četvrtoj utakmici polufinalne serije Zapada.

Thunder je na poluvremenu imao zaostatak od osam poena (53:45), ali je sjajnom u igrom u drugom poluvremenu na kraju došao do ubjedljive pobjede. Domaćini su se pogotovo istakli u posljednjoj dionici u kojoj su ubacili 34 poena, a sa druge strane protivnika sveli na 16 koševa.

Kevin Durant odigrao je sjajan meč, te je za 43 minuta provedena na terenu zabilježio 41 poen.

Dion Waiters je dodao 17 koševa, a Steven Adams pored 16 pogodaka imao je i 11 skokova. Russell Westbrook meč je završio sa double-double učinkom (14 poena, 15 asistencija).

Kod gostiju najefikasniji je bio francuski internacionalac Tony Parker sa 22 postignuta poena.

Podsjetimo i to da je trenutni rezultat u seriji 2:2.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti