Thunderi u polufinalu, Hornetsi i Trail Blazersi poravnali

NBA, play off

Thunderi u polufinalu, Hornetsi i Trail Blazersi poravnali

Košarkaši Oklahoma City Thundera plasirali su se u polufinale Zapadne konferencije nakon sinoćnje pobjede protiv Dallasa 118:104.

Domaći su sjajno otvorili meč te su već u prvoj dionici gostima pokazali da se neće dobro provesti. Thunderi su taj period igre dobili sa 35:24. Mavericksi se ipak uspijevaju do poluvremena pribrati i prednost smanjiti na minus sedam (68:61).

Treći period igre ponovo donosi nešto bolju košarku domaćih koji tu dionicu rješavaju u svoju korist sa tri poena razlike, da bi u posljednjoj četvrtini samo potvrdili trijuf.

Do pobjede su ih vodili sjajni Westbrook i Durant koji su ubacili 36, odnosno 33 poena. S druge strane, Nowitzki je za goste ubacio 24 koša.

Thunderi će u polufinalu Zapada igrati protiv San Antonio Spursa.

Košarkaši Charlotte Hornetsa izjednačili su seriju protiv Miami Heata na 2:2 nakon sinoćnje pobjede 89:85. Do trijumfa ih je vodio Walker sa 34 koša i četiri skoka. S druge strane, Johnson je ubacio 16 poena.

Portland Trail Blazersi su također izjednačili rezultat u seriji na 2:2 i to protiv Los Angeles Clippersa. Rezultat je bio 98:84 za domaće, a da pobjede ih je vodio Aminu sa 30 poena, dok je za Clipperse Griffin ubacio 17 koševa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi