Oklahoma napravila brejk i povela u finalu Zapada
Foto: EPA

Iznenađenje na otvaranju finalne serije

Oklahoma napravila brejk i povela u finalu Zapada

Košarkaši Oklahome su sinoć u Oracle Areni u Oaklandu napravili iznenađenje i savladali domaću ekipu Golden Statea rezultatom 108:102, te tako poveli u finalnoj seriji Zapadne konferencije (1:0).

Utakmica je počela dobro za aktuelne prvake NBA lige, koji su od starta bili u blagoj rezultatskoj prednosti. Nakon što su prvu četvrtinu Warriorsi okončali s vodstvom od 27:21, njihova prednost u drugoj se postepeno povećavala pa se na poluvrijeme otišlo pri rezultatu 60:47.

Nešto kasnije, Golden State je dostigao maksimalnih +14 (66:52), da bi potom Oklahoma počela da se vraća u meč. Westbrook, Durant i ostali su smanjivali zaostatak i u posljednju dionicu se ušlo u potpunom egalu (88:85).

Oklahoma je na startu četvrte četvrtine preuzela vodstvo (90:88), koje nije ispuštala do kraja utakmice. Thunderi su uspjeli izdržati, slaviti sa 108:102 i iznenađujuće napraviti brejk odmah u prvoj utakmici finalne serije.

Najefikasniji igrač utakmice bio je Russell Westbrook sa 27 poena i 12 asistencija, dok je njegov saigrač Kevin Durant ubacio jedan poen manje. U redovima pobjedničkog tima istakao i Adams sa 16 ubačenih poena.

U poraženoj ekipi, bolji od ostalih bili su Curry i Thompson sa 26, odnosno 25 poena, ali uz loš procenat ubačaja iz igre. Dobru partiju pružio je i Green koji je meč završio sa 23 postignuta poena.

NBA, finale Zapada:

Golden State Warriors - Oklahoma City Thunder 102:108

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi