Oklahoma prvi favorit NorthWest divizije

Iako su ostali bez Hardena

Oklahoma prvi favorit NorthWest divizije

NorthWest divizija možda je i najslabija na zapadu, a Oklahoma jedinog pravog konkurenta ima u Nuggetsima. Iako su u posljednjim trenutcima pred početak nove sezone ostali bez Hardena i dalje su uz Lakerse prvi favorit na zapadu.

Oklahoma City Thunder

 

Oklahoma je u zadnjim trenutcima pred početak sezone ostala bez Jamesa Hardena koji će u Houston Rocketse. Vidjet ćemo kako će se Kevin Durant i Russell Westbrook snaći bez Hardena, ali i kako će se njegova zamjena iz Houstona Kevin Martin uklopiti. Odlazak Hardena sigurno je zabolio navijače Oklahome, jer ova sezona možda je bila i idealna za trio Thundera da u Oklahomu donese pobjednički 

trofej. Osim Hardena tim iz Oklahome napustili su i Derek Fisher, kao i Nazr Mohammed. Eric Maynor koji je većinu prošle sezone presjedio zbog povrede, doveden je kao zamjena na poziciji playmakera. Oklahoma će se i pored odlaska Hardena, boriti sa Lakersima i Spursima za poziciju broj jedan. 

 

Denver Nuggets 

 

Iako na prvi pogled, po imenima ova ekipa ne ulijeva povjerenje, Denver ima respektabilnu ekipu. Sjetimo se samo prošlogodišnjeg doigravanja i sjajnih utakmica protiv Lakersa. Ta serija je otišla do sedme utakmice. Na klupi tima iz Denvera sjedi veliki George Karl i nema sumnje da će Denver opet predstavljati opasnost svim ekipama na zapadu. Tim je napustio Al Harrington, kao i Arron Afflalo. Rudy Fernandez je u Realu. Stigli su Anthony Randolph i Andre Iguodala. Denver je u Iguodali dobio sjajno riješenje kada su obrambeni zadaci u pitanju, a bivši Sixers može mnogo toga napraviti i u napadu. 

 

Minnesota Timberwolves

 

Roster Minnesote ne izgleda loše, ali liječničke prognoze nisu dobre. Najbolji igrač i vođa ekipe Kevin Love propustit će početak sezone zbog loma ruke. Prve prognoze kažu da Lovea na parketima neće biti najmanje mjesec dana. Međutim tu nije kraja mukama Timberwolvesa, Ricky Rubio propustit će početak i ove sezone. Rubio je van parketa već duži period, a pretpostavlja se da će nazad na teren za najmanje šest sedmica. U Minneapolis su stigli Andrei Kirilenko, Chase Budinger, Greg Stiemsma i Brandon Roy. Ukoliko koljena Brandona Roya izdrže ovu sezonu onda su Wolvesi dobili izvanrednog košarkaša. Svima nam je u sjećanju njegov nastup protvi Dallasa. Odlučio je da se vrati iz prinudne penzije, u koju je morao sa samo 27 godina. Nadamo se da će povratak biti uspješan. Michael Beasley napustio je tim, kao i Darko Miličić. 

 

Utah Jazz

 

La Times ovu ekipu opisao je kao skupinu glumaca sa B liste, koja se igrom slučaja našla na Broadwayu, a mi se moramo složiti sa takvom konstatacijom. Al Jefferson, Paul Millsap i Gordnon Hayward zvijezde su Jazzera, a u drugim ekipama koje konkurišu za doigrvanje i za petorku bi se morali namučiti. Utah je prošle sezone u doigrvanje ušla sa posljednje pozicije, pozicije broj osam. Vjerovatno ne bi imali ništa protiv da tako bude i ove. Iz tima je otišao Devin Harris, kao i C.J. Miles. 

Pojačanja u vidu Mo Williamsa i Randy Foyea nisu loša i ova ekipa i bez velike zvijezde može do pozicije broj osam. 

 

Portland Trail Blazers

 

Portland je promjenio trenera, ali i generalnog menadžera, koji bi sigurno volio da su Blazersi prošli malo bolje u ovogodišnjem trade periodu. Ekipa koju prati nesreća, ove sezone morat će se osloniti na centra koji to nije, bar ne visinom. Naime Hickson je visok svega dva metra i šest centimetara. Za NBA standarde, jako skromno. Ne bi Portland imao problema na poziciji centra i vjerovatno bi bio i najdominantnija ekipa pod obručima da povrede nisu uništile karijeru Grega Odena. Ako se vratimo, malo unatrag, doći ćemo do već pominjanog Brandona Roya. Pogađate i njegova karijera je naglo prekinuta u redovima Blazersa. Nadamo se da sta sudbina ne čeka i LaMarcus Aldridgea. Tim su napustili Jamal Crawford, Raymond Felton, kao i Joel Przybilla. Roster je obogaćen rookijem Damian 

Lillardom, kao i Jaredom Jeffriesom. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.