Oklahoma se poigrala sa Dallasom
Foto: NBA

NBA liga, play-off

Oklahoma se poigrala sa Dallasom

Oklahoma je kao domaćin deklasirala ekipu Dallasa (108:70) na startu play-offa.

Gosti su podbacili već u prvoj četvrtini u kojoj su upisali samo 11 poena (26:11). Tokom druge četvrtine Mavericksi su za nijansu popravili svoju igru, ali su u isto vrijeme dozvolili domaćinu da se u potpunosti razigra i nakon 24 minuta stigne do velikih 26 poena prednosti (59:33).

Oklahoma se nije ni tu zaustavila, nego je u trećem periodu potpuno deklasirala rivala, pa je trener domaćih pružio šansu svim igračima. Dallas je posljednju četvrtinu dobio sa 19:15, ali ipak nije mogao izbjeći težak poraz.

Russell Westbrook bio je najbolji pojedinac sa 24 poena i 11 asistencija, a poen manje upisao je Kevin Durant. Sjajan je bio i Enes Kanter koji je meč završio sa 16 koševa i  13 skokova. U redovima Dallasa jedini dvocifreni igrač bio je Dirk Nowitzki sa 18 poena. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi