Oklahoma slavila u Indianapolisu, Orlando nemoćan protiv Clippersa

NBA liga

Oklahoma slavila u Indianapolisu, Orlando nemoćan protiv Clippersa

E. Ganibegović

Prva utakmica večarašnjeg programa NBA lige pripala je Oklahomi, koja je bila bolja od Indiane rezultatom 95:100.

Meč su bolje otvorili Pacersi, koji su nakon 12 minuta susreta imali pet poena prednosti. Međutim u nastavku bolja predstava gostiju, te potpuni preokret u kojem stižu do vodstva od peta poena razlike.

Poslije odmora nastavila se tijesna borba između dvije ekipe. Najprije domaćini upijevaju doći do poravnanja, a nedugo zatim i do minimalnog vodstva. Ali, Oklahoma se brzo vraća, pa ponovo rezultat dovodio u svoju korist. Nakon tri odigrane četvrtine gosti su vodili s 69:73.

Posljednju dionicu Westbrook i društvo otvaraju sjajno i svoju prednost povećavaju na 11 poena razlike. Njihova prednost se počela topiti u nastavku susreta, pa su se Pacersi u jednom momentu približili na pola koša, ali nisu uspjeli više od toga. Na kraju Oklahoma dolazi do pobjede.

Steven Adamas je za Oklahomu pisao double-double učinak s 23 poena i 13 skokova, a još jednu sjajnu partiju pružio je i Russel Westbrook, koji je imao triple-double s 10 poena, 12 asistencija i 17 skokova. U redovima ekipe iz Indianapolisa najefikasniji je bio Victor Oladipo s 19 poena, iako nije pruži svoju najbolju partiju.

LA Clippersi su na gostovanju kod Orlanda stigli do pobjede s 95:106. Poslije dvije odigrane četvrtine gosti su vodili s pet poena razlike, dok se domaća ekipa na samom početku treće četvrtine vraća u susret, međutim Clippersi su pred kraj treće dionice zaigrali sjajno i opet povećali svoju prednost na osjetljivu razliku. U zadnjoj dionici gosti su odradili rutinski posao i tako slavili u ovome susretu.

Lou Williams je kod pobjedničke ekipe bio briljantan s 31 poenom, a za Magic je dobru partiju pružio Jonathon Simmons s 20 postignutih poena.

Utakmica između Washington Wizardsa i Memphis Grizzliesa u Capital One Areni pripala je domaćoj ekipi rezultatom 93:87. Sjajnu košarku su Wizardsi igrali u prvom poluvremenu, pa su tako imali 12 poena prednosti. Medvjedi u nastavku igraju znatno bolje pa razliku spuštaju na svega tri poena, a u jednom trenutku tijekom četvrte četvrtine stižu i do poravnanja, međutim nisu imali snage da dođu do pobjede.

Bradley Beal je igrao sjajno i brojao je do 18 kod Wizardsa, a glavni igrač Medvjeda bio je Andrew Harrison s 20 poena.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi