Oklahoma posustala u trećoj četvrtini, Miami prejak za Grizzliese
Oklahoma posustala u trećoj četvrtini, Miami prejak za Grizzliese

Ni odlični Westbrook nije mogao pomoći svojoj ekipi

Oklahoma posustala u trećoj četvrtini, Miami prejak za Grizzliese

Charlotte Hornetsi su na gostovanju kod Oklahoma City Thundera slavili pobjedu rezultatom 116:103.

Gosti su bolje i otvorili susret, pa su već u prvoj četvrtini stigli do plus 12. Ipak, Oklahoma u drugoj dionici uspijeva potpuno istopiti prednost Hornetsa i na momente doći i do vodstva.

Na poluvrijeme se otišlo neriješenim rezultatom (52:52), ali polovinom treće četvrtine Hornetsi prave veliku seriju i veoma brzo stižu do plus 20. Prednost koju su stekli u ovom periodu, Hornetsi su uspješno zadržali do kraja, pa su slavili laganu pobjedu.

Kompletna prva petorka Hornetsa je pružila odličnu partiju, a najefikasniji je bio Dwight Howard sa 23 poena. 19 je postigao Kemba Walker, 18 Marvin Williams, 17 Kidd-Gilchrist, dok je 14 dodao Jeremy Lamb.


Kod Oklahome su se istakli Russell Westbrook sa 30 i Paul George sa 20 poena.

I ekipa Miami Heata je uspjela doći do gostujuće pobjede nad Memphis Grizzliesima rezultatom 107:82.

Gosti sa Floride su do trijumfa došli zahvaljujući fantastičnoj zadnjoj četvrtini u kojoj su i došli do velike prednosti.

Najefikasniji u pobjedničkoj ekipi je bio Goran Dragić sa 19 poena, dok je dva manje ubacio Josh Richardson.
Kada su u pitanju Grizzliesi dobre partije su pružili Marc Gasol (19 poena) i Andrew Harrison (16 poena).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi