Oklahoma uvjerljiva protiv Pelicansa, slavili i Bucksi

Odigrana dva NBA meča

Oklahoma uvjerljiva protiv Pelicansa, slavili i Bucksi

Košarkaši Oklahoma City Thundera slavili su rano jutros po našem vremenu na domaćem parketu pobjedu protiv New Orleans Pelicansa rezultatom 121:95.

Domaći košarkaši su nešto bolje ušli u meč te su prvu četvrtinu riješili u svoju korist rezultatom 29:25. Druga dionica je također pripala Thunderima i to rezultatom 33:28 pa se na odmor otišlo sa plus devet za domaće (62:53).

Pitanje pobjednika meča bilo je riješeno u trećoj dinici koju su košarkaši Oklahome dobili sa uvjerljivih 33:21. Posljednja četvrtina bila je samo formalonost, a i nju su domaći riješili sa 26:21. 

Najefikasniji u pobjedničkom timu bili su Westbrook i Durant sa po 23 poena, dok je za goste Antony Davis ubacio isti broj poena.

U drugoj utakmici koja je sinoć igrana na NBA parketima, košarkaši Milwaukee Bucksa slavili su pobjedu protiv Washington Wizardsa rezultatom 99:92. 

Najefikasniji u pobjedničkom timu bio je Middleton sa 27 postignutih poena uz devet asistencija. S druge strane, Beal je ubacio 19 koševa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi