Durant briljirao u pobjedi Oklahome u Madison Square Gardenu

Odigrano osam utakmica na NBA parketima

Durant briljirao u pobjedi Oklahome u Madison Square Gardenu

E. Čaušević

U noći sa utorka na srijedu na NBA parketima odigrano je osam utakmica. 

Nevjerovatnu utakmicu u Madison Square Gardenu odigrali su New York Knikcsi i Oklahoma City Thundersi. Nakon produžetka do pobjede stigli su gosti koji su slavili sa sa šest poena razlike (128:122). 

Oklahomu je do pobjede vodio sjajno Kevin Durant koji je Knikcsima ubcio čak 44 poena. Durant je uz 44 poena dodao 14 skokova, te pet asistencija. Pored Duranta odličnu parriju odigrao je i Westbrook koji je brojao do 30. Najefikasniji u domaćoj ekipi bio je Galloway sa 21 poenom.

Dallas Mavericksi ostvarili su pobjedu na gostujućem terenu protiv LA Lakersa (92:90). Barea je ubacio 18 poena u pobjedi Dallasa, dok je Parson dodao 17. Najbolji u ekipi Lakersa bio je Clarkson sa 18 poen. Kobe Bryant nije igrao u ovoj utakmici.

Chris Paul sa 26 poena vodio je do pobjede LA Clipperse protiv Indiane Pacersa (91:89). Uz Paula u gostujućoj ekipi istakao se još Redick sa 19 poena. Najefikasniji u ekipi Indiane bio je Paul George sa 31 poenom.

NBA liga:

Indiana Pacers - LA Clippers 89:91

Philadelphia 76ers - Phoenix Suns 113:103

Brooklyn Nets - Miami Heat 98:102

New York Knikcs - Oklahoma City Thunder 122:128 (nakon produžetka)

Toronto Raptors - Washington Wizards 106:89

Milwaukee Bucks - Orlando Magic 107:100

Portland Trail Blazers - Sacramento Kings 112:97

LA Lakers - Dallas Mavericks 90:92

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi