Oklahomi nedovoljan triple-double Westbrooka

Dosta uzbuđenja u NBA ligi

Oklahomi nedovoljan triple-double Westbrooka

U najjačoj ligi na svijetu odigrano je devet mečeva, a najzanimljivije bilo je u duelima Oklahome i Houstona te Sacramenta i New Yorka.

Rocketsi su podbacili u zadnjoj četvrtini, ali su ipak zabilježili pobjedu na gostovanju (102:99). Ariza je na šest sekundi do kraja realizovao oba slobodna bacanja, da bi nakon toga Morrow promašio šut za produžetak.

Jamesu Hardenu nedostao je jedan skok za novi triple-double, a meč je završio sa 21 poenom, 12 asistencija i devet uhvaćenih lopti.

Sa druge strane, domaćinu nije pomogao ni 12. triple-double Russella Westbrooka ove sezone. Najbolji košarkaš Thundera noćas je upisao 27 poena, 10 skokova i 10 asistencija.

Košarkaši New Yorka bili su bolji na gostovanju kod Sacramenta (103:100), a do 13. pobjede u sezoni Knickse je predvodio Carmelo Anthony sa 33 koša i sedam skokova.

Kod Kingsa se istakao DeMarcus Cousins sa 28 poena, 12 skokova i šest asistencija.

Aktuelni šampion Cleveland deklasirao je u Quicken Loans Areni sastav Miamija sa 114:84.

Kevin Love imao je double-double učinak (28 poena, 15 skokova), a dobru partiju pružili su i LeBron James i Kyrie Irving. James je na svom kontu imao 27 poena, osam skokova i isto toliko asistencija, dok je Irving meč završio sa 23 koša.

U redovima Miamija bolji od ostalih bio je Derick Williams sa 17 koševa.

Ostali rezultati:

Charlotte Hornets - Orlando Magic 109:88

Boston Celtics - Toronto Raptors 94:101

Milwaukee Bucks - Atlanta Hawks 110:114

Minnesota Timberwolves - Detroit Pistons 90:117

Dallas Mavericks - Indiana Pacers 111:103

LA Lakers - Phoenix Suns 115:119

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi