Durant 'uništio' Oklahomu, dominirao i James

Postigao 39 poena bivšem klubu

Durant 'uništio' Oklahomu, dominirao i James

Golden State je sinoć u Oracle Areni bez problema savladao Oklahomu rezultatom 122:96, a prvo ime utakmice bio je Kevin Durant sa 39 postignutih poena.

Prva četvrtina protekla je u potpunom rezultatskom egalu (31:32), da bi u drugoj Warriorsi potpuno razmontirali goste i na odmor otišli sa +25 (68:43). U prvom poluvremenu je briljirao Kevin Durant koji je postigao 28 poena i praktično riješio pitanje pobjednika već nakon 24 minute. 

U nastavku utakmice prednost Oklahome je rasla i do +29, koliko je iznosila u nekoliko navrata, a domaći tim je konstantno bio u ubjedljivom vodstvu. Košarkaši Oklahome nisu našli rješenje za motivisane Warriorse koji su na kraju rezultatom 122:96 stigli do četvrte uzastopne pobjede.

Već pomenuti Durant je bio posebno inspirisan i meč je završio sa 39 poena, sedam skokova i jednom asistencijom, a za tri poena je šutirao 7/11 za 31 minutu na parketu. Za istu minutažu je Curry postigao 21 poen, dok je Thompson dodao 18. U Oklahomi su bolji od ostalih bili Oladipo sa 21 poenom i Westbrook sa 20 poena i 10 asistencija.


Sjajnu noć imao je i LeBron James koji je ubilježio 30 poena uz 12 asistencija i sedam skokova u pobjedi Clevelanda nad Bostonom (128:122). Gostima nije pomoglo ni Thomasovih 30 poena, pa je Cleveland ostao na maksimalnom učinku 5 od 5.

Domaću pobjedu ostvario je i Orlando u duelu sa Sacramentom (102:94). Najbolji u pobjedničkom timu bili su Fournier sa 29 i Ibaka sa 17 poena, dok je najefikasniji igrač na utakmici bio Cousins sa 33 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti