Okrenuli minus 23: Warriorsi 'sredili' i Clipperse

Aktuelni prvak još neporažen

Okrenuli minus 23: Warriorsi 'sredili' i Clipperse

O. Lekić

Na NBA parketima sinoć su odigrana tri meča, a najzanimljivije je bilo u Staples Centru gdje su Warriorsi velikim preokretom protiv Clippersa nastavili niz nepobjedivosti.

Predvođeni sjajnim Chrisom Paulom, domaći su odigrali fantastičnu prvu četvrtinu u kojoj su aktuelnim šampionima ubacili čak 41 poen. U drugoj četvrtini je prednost Clippersa rasla i do 23 poena razlike, a na poluvremenu je bilo +14 (68-54).

Ipak, sjajni Steph Curry nije dozvolio prvi poraz Warriorsa ove sezone, pa je u drugom poluvremenu stvari uzeo u svoje ruke. Fantastičnom igrom na kraju je meč završio sa 40 poena i 11 skokova što je bilo dovoljno za trinaestu vezanu pobjedu Ratnika rezultatom 124-117 i zadržavanje maksimalnog učinka. U domaćem timu Chris Paul je ubacio 35, a Blake Griffin 27 koševa. 

Ekipa Miami Heata nastavila je sa sjajnim partijama na domaćem parketu, a ovog puta su u America Airlines Areni pali Sacramento Kingsi rezultatom 116-109. Najefikasniji igrač utakmice bio je Dwyane Wade sa 24 koša, dok je Chris Bosh u domaćem timu dodao 23. S druge strane, italijanski reprezentativac Marco Belinelli postigao je 23 poena.  

Cavaliersi su na domaćem parketu upisali novu, devetu pobjedu ove sezone u NBA, a poražena je ekipa Milwaukee Bucksa rezultatom 115-100. Domaće je predvodio LeBron James sa 27 koševa, a gostima nisu bila dovoljna ni 33 koša Antetokounmpoa pa su upisali sedmi ovosezonski poraz. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.