Golden State nastavlja da gazi, prva pobjeda Lakersa

Istakli se Harden, Davis, James, Curry, George...

Golden State nastavlja da gazi, prva pobjeda Lakersa

U noći sa petka na subotu odigrano je deset utakmica u NBA ligi, koje su donijele nekoliko zanimljivih rezultata.

Golden State je protiv Denvera došao do šeste pobjede u isto toliko utakmica, a rezultat je bio 119:104. Sve je bilo jasno već nakon prvog poluvremena, kada su košarkaši domaćeg tima vodili sa 74:44. Ponovo je nezadrživ bio Steph Curry, koji je meč završio sa 34 poena, 10 asistencija i 8 skokova. Gallinari je na drugoj strani dodao 25 poena i bio je najraspoloženiji igral poraženog tima.

Svoju prvu pobjedu u sezoni upisali su košarkaši Los Angeles Lakersa, koji su na gostovanju protiv Brooklyna slavili sa 104:98. Lakerse je predvodio Bryant sa 18 poena, dok Netsima nisu pomogli ni dobro raspoloženi Lopez i Johnson (23 i 22 poena).

LeBron James je sa 31 poenom i 13 asistencija bio prvo ime Clevelanda, koji je rezultatom 108:102 savladao Philadelphiju. Bila je to peta uzastopna pobjeda za Cavse, koji sada zauzimaju drugo mjesto na Istočnoj konferenciji.

U svoj ritam polako ulazi i Houston, koji je nakon tri uvodna poraza sinoć stigao do treće uzastopne pobjede. Fenomenalni Harden je sa 43 poena i 13 asistencija vodio svoj tim do pobjede u Sacramentu (116:110), kojem je ovo bio peti poraz u sezoni. Osim Hardena, u pobjedničkom timu su se istakli Ariza (18p) i Thornton (16p), dok su domaće predvodili Casspi i Collison (po 22p).

Indiana je na svom parketu savladala Miami sa 90:87, a Paul George je ubacio čak 36 poena. Kod gostiju je najraspoloženiji bio Bosh sa 21 poenom, ali to je bilo premalo za nešto više. 

New Orleansu ni fantastični Anthony Davis nije pomogao da izbjegne poraz od Atlante (121:115). Davis je za 41 minut na parketu postigao 43 poena, kojim je dodao 10 skokova. Najefikasniji u pobjedničkom timu bili su Millsap i Korver sa po 22 poena, dok je Teague ubacio 19.

U preostalim susretima, Orlando je kod kuće savladao Toronto Raptors (92:87), Boston je bio bolji od Washingtona (118:98), dok je New York kod kuće poražen od Milwaukeeja sa 99:92.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti