Okršaj godine Houstona i Dallasa: Brutalne partije Jamesa Hardena i Luke Dončića

Na kraju Rocketsi slavili nakon produžetka

Okršaj godine Houstona i Dallasa: Brutalne partije Jamesa Hardena i Luke Dončića

E. Čaušević

Fantastičan meč sinoć su odigrali Houston Rocketsi i Dallas Mavericksi, a na kraju je Houston nakon produžetka slavio sa 153:149.

Ljubitelji košarke mogli su uživati u ovoj sjajnoj utakmicu koju su na kraju dobili košarkaši Houstona. Od samog početka meča bilo je neizvijesno, ali Dallas je uspio na pauzu da ode sa deset poena razlike (85:75).

Mavericksi su i u trećoj dionici čuvali prednost, ali u posljednoj četvrtini Houston se vratio. Rocketsi su uspjeli da izbore produžetak u kojem su na kraju slomili protivnika i slavili sa 153:149.

Houston je do pobjede vodio maestralni James Harden sa 49 poena, devet skokova i osam asistencija, dok je Russell Westbrook upisao 31 poena, 11 skokova i osam asistencija.

Sjajan u ekipi Dallasa bio je Kristaps Porzingis sa 39 poena i 16 skokova, ali je meč obilježio nevjerovatni Luka Dončić koji je ponovo upisao triple-double. Slovenac je postigao 28 poena, te je dodao 13 skokova i deset asistencija.

Top Komentari

b20
Još kad bi počeli igrati i odbranu možda bi se ovo moglo nazvati košarkom.Ovako je obično bacanje trojki.
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi