Okur i Boozer ostaju u Utahu

Utah će opet jurišati na sami vrh

Okur i Boozer ostaju u Utahu

A. Beganović

Carlos Boozer i Mehmet Okur iako su ušli u posljednju godinu ugovora, te imali opciju odabira slobodnog agenta i izlaska na tržište odlučili su ostati u Utah Jezzu.

Prvi je ostanak objavio američki krilni centar, a samo dva sata potom isti je potez napravio i turski internacionalac. Ostankom ova dva sjajna igrača Utah će i u narednoj sezoni imati sjajnu prvu petorku, ali uz veliku cijenu, budući da će Boozeru za posljednju sezonu morati isplatiti 12,7 miliona dolara, a turskom centru 9 miliona dolara.

Okur je u Utah stigao 2004. godine iz Detroita i otad je na prosjeku od 16 poena i 8 skokova, dok je Boozer u redove Utaha stigao prije pet godina iz Clevelanda i u 276 odigranih utakmica prosječno je postizao 19 poena i bilježio 10 skokova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.