Olimpija gostuje na Pecari

Široki po pobjedu za očuvanje pete pozicije

Olimpija gostuje na Pecari

Malo vremena ostalo je momčadi Širokog WWin za pripremu utakmice protiv Olimpije iz Ljubljane koja je na rasporedu već danas na Pecari.

Širokobriježani su u subotu igrali neizvjesnu i tešku utakmicu protiv Budućnosti u Podgorici u kojoj su poraženi rezultatom 68:61.

Široki WWin ove godine nad slovenskim predstavnicima ima omjer 7:0, a najveću pobjedu u gostima u dosadašnjim izdanjima Jadranske lige ostvario je baš protiv Olimpije u Ljubljani. Podsjećamo, Velićevi izabranici su tada deklasirali „Zmajčeke“ rezultatom 78:50.

„Olimpija je sad praktično druga momčad u odnosu na naš prvi susret. Iskusni su i tablica vara, puno više vrijede od trenutne pozicije. Nama je ovo vrlo važna utakmica za peto mjesto i Eurokup i vjerujem ako budemo na dosadašnjoj razini da nećemo imati problema. Sigurno da nas očekuje jedna zahtjevna utakmica.“, rekao je trener Širokog Ivan Velić.

Susret između Širokog WWin i Olimpije na rasporedu je danas u GSD Pecara s početkom u 18:00 sati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.