Olimpija preokretom do pobjede u Kragujevcu

Olimpija preokretom do pobjede u Kragujevcu

Midhat Šljivak

Košarkaši Union Olimpije savladali su kao gosti u Kragujevcu ekipu Radničkog rezultatom 71:65 u susretu 1. kola regionalne ABA lige.

Prvo poluvrijeme donijelo je očajnu igru oba tima. Veliki broj promašaja viđen je sa obje strane, a nakon nešto boljeg otvaranja utakmice od strane Olimpije, prvi period je ipak pripao Radničkom 16:12.

 

Raspad igre Olimpije desio se u drugoj četvrtini. Postigli su izabranici Saše Filipovskog samo šest poena u ovoj dionici, dok i Radnički na sreću Olimpije nije bio šuterski raspoložen, te su u ovom periodu postigli 15 poena. Na odmor su Kragujevčani otišli sa 13 poena razlike 31:18.

 

Treći period je u potpunosti pripao Olimpiji. Raspucao se Dylan Page koji je pogađao iz svih pozicija, dok domaći košarkaši nisu mogi pogoditi niti čiste zicere. Olimpija je treći period riješila u svoju korist dosta ubjedljivo 26:7, te su preokrenuli susret u svoju korist. Nakon 30 minuta igre Olimpija je vodila 44:38.

 

Ipak, Radnički se uspio vratiti u posljednjoj četvrtini, te je na nešto više od dvije minute igre bilo samo jedan razlike za Olimpiju 55:54. Ipak, novom serijom poena Olimpija je stekla ključnu prednost, te su slavli pobjedu. 

Potražite više informacija na temu ABA liga:

 

Jaka Blažić je sa 19 poena predvodio Olimpiju, Dylan Page je dodao 15 uz 11 skokova. Stefan Sinovec je kod domaćih ubacio 15 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.