Olympiacos bez problema sa Cedevitom, četiri poena Nurkića

Cedevita nije mogla parirati nadmoćnim gostima

Olympiacos bez problema sa Cedevitom, četiri poena Nurkića

Cedevita naših Ace Petrovića i Jusufa Nurkića dočekala je na svom parketu grčki Olympiacos, a gosti su slavili bez većih problema, 84:62.

Olympiacos se nalazi u odličnoj formi i u susret sa Cedevitom je ušao kao apsolutni favorit. Cedevita je bolje otvorila susret i vrlo brzo došla do osjetnije prednosti, vodili su 9:2. Nije gostima trebalo mnogo da se vrate, a ekipa iz Pireja je imala i pet poena viška. Prvih deset minuta Olympiacos je riješio u svoju korist, rezultatom, 21:18. Olympiacos je mnogo bolje otvorio drugih deset minuta utakmice, a ekipa iz Pireja je imala i devet poena viška. Cedevita je bolje odigrala završnicu prvog poluvremena, pa je gost i otišao na odmor sa vodstvom, 40:37. 

 

Olympiacos je bolje otvorio drugo poluvrijeme i za svega dvije minute došao do sedam poena viška. Gosti iz Pireja su u trećem periodu pregazili Cedevitu i u odlučujućih deset minuta ušli sa 16 poena viška. Do kraja je Olympiacos zadržao prednost i slavio 84:62. 

 

Najefikasniji u redovima Cedevite bio je Vlado Ilievski sa 14 poena. Naš Jusuf Nurkić odigrao je devet minuta i upisao četiri poena. Tom učinku dodao je i dva skoka. Kod gostiju 14 poena postigao je Spanoulis. 

Potražite više informacija na temu Euroleague:

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.