Olympiacos slavio u Milanu

Treće kolo Eurolige

Olympiacos slavio u Milanu

Endin Čaušević

Košarkaši Olympiacosa slavili su na gostovanju kod Olimpije Milano u okviru trećeg kola Eurolige.

Grčki tim uz dosta muke došao je do pobjede na gostovanju u Milanu rezultatom 71:66. Olympiacos je do pobjede vodio Patric Young sa 18 poena, dok je Printezis dodao 16 poena. U domaćoj ekipi istakao se sjajni Gentile sa 24 poena, ali nije imao raspoloženih saigrača da pariraju grčkoj ekipi.

Olympiacos sada ima dvije pobjede iz tri utakmice, dok je milanskoj ekipi ovo drugi poraz zaredom.

Lokomotiv Kuban je na gostovanju savladao Zielona Goru sa 83:75. Najefikasniji kod gostiju bio je Malcom Delaney sa 25 poena, dok je 13 dodao Victor Claver. U domaćoj ekipi najefikasniji bili su Vlad Moldoveanu i Dee Bost sa po 16 poena.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.