Olympiacos u uzbudljivoj završnici bolji od Siene

Domaćin nije uspio savladati ekipu iz Pireja

Olympiacos u uzbudljivoj završnici bolji od Siene

Montepaschi Siena ugostila je večeras na svom parketu u okviru TOP 16 faze Eurolige prvaka Evrope Olympiacos. Gosti su slavili 68:67.

Prva četvrtina donijela je izjednačenu igru dvije ekipe. Igralo se koš za koš, iako je Siena djelovala nešto bolje na terenu. Domaćin je sa minimalnom prednošću riješio prvu četvrtinu u svoju korist, rezultatom 18:17. U nastavku prvog poluvremena ista slika na terenu. Domaćin je imao prednost, ali gosti iz Pireja nisu dozvolili da se Siena odvoji, pa je rezultat nakon prvog poluvremena bio 38:37 za Montepaschi. 

 

U nastavku je mnogo bolje zaigrao domaćin. Olympiacos je ušao u probleme sa ličnim greškama, na klupu je preselio Spanoulis, što je domaćin iskoristio, te je u posljednjih deset minuta ušao sa vodstvom 54:49. Nakon samo dvije minute igre u nastavku susreta Olympiacos stiže do prednosti 56:54. Tri minute prije kraja gosti su imali pet poen prednosti. Olympiacos je zadržao prednost, te je slavio 68:67. 

Potražite više informacija na temu Euroleague:

 

Najefikasniji u domaćoj ekipi bio je Matt Janning sa 14 poena, dok je za goste 11 postigao Sloukas.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti